fredag 31 maj 2019

Lysekilsmoderaterna vill skära ned på barn och ungdomar!

Det är budgettider inför 2020. Nu lägger de olika partierna och grupperingarna fram förslag på hur man ska finansiera sina förslag.
Med tanken på Moderaternas olika politiska utspel på satsningar inom utbildningsnämnden var jag väldigt intresserad av hur de skulle finansiera det. Blev chockad när de tillsammans med Lysekilspartiet lade fram ett förslag på 4 miljoner mindre till utbildningsnämnden än den budget socialdemokraterna stå bakom. Den budgetram som politiska ledningen lade fram kommer inte komma i närheten av att kunna genomföra de önskemål jag har. Det är tyvärr verkligheten, men att lägga 4 miljoner mindre blir ju ännu värre. Att då som Lysekilsmoderaterna lägga massa förslag på satsningar inom utbildningsnämnden och för 3 veckor sedan  skrev vice ordförande i Lysekilsmoderaterna på Facebook att de ville satsa mer på utbildningsnämnden. Antingen är det lögn från vice ordförande för att vilseleda väljarna eller så är det kraftig intern kommunikationsbrist, om det inte är så att Lysekilsmoderaterna inte bryr sig om ekonomi utan bara vill vara ett populistparti.

Min inställning har alltid varit nyfikenhet på hur andra grupperingar tänker. Att tro att en enskild gruppering alltid kommer fram med de bästa lösningarna är naivt. Därför är det viktigt att lyssna på andra grupperingars idéer.

Jag har flera gånger uppmuntrat olika partier och enskilda politiker i oppositionen att vara konstruktiva och hitta bra lösningar för Lysekils kommuns bästa och inte bara vara populist och hålla på med pajkastning. Detta har inte lyckats. Därför kommer jag att fortsätta lyfta fram hur oansvarig Lysekilskartellen (lysekilspartiet, moderaterna och SD) är tills de börjar bli seriösa partier för Lysekils bästa.

Detta lär inte bli sista inlägget kring kommunens ekonomi från mig innan budgeten 2020. Att läsa Lysekilsmodeteraternas och Lysekilspartiets budgetförslag ger rätt mycket att kunna anmärka på.

Tillsammans för Lysekils kommuns bästa!

Anders C Nilsson (S)
Aktiv kommunpolitiker i Lysekil

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar